Fényképes váza Anyák napjára

2016-04-27

váza , fényképes ajándék , transzfer gél , hobbi festék , transzfer dekupázs , transzferálás , Anyák napja

Az Anyák napi ajándékon gondolkodva elsőként biztos, hogy többségünknek a virág jut az eszébe. Most nyílik az orgona, még vannak szép tulipánok - csodás csokorral lehet megajándékozni az Édesanyákat! No igen, de azért azt a csokrot vázába is kell állítani! Miért ne lehetne hát a váza is az ajándék része?;-)

Az ajándék váza esetében természetesen nem egy üzletben vásárolt, hanem egy saját készítésű darabra gondoltunk! Anyukák, szemeket becsukni, Apukák figyelem! :-) Amíg Anya főz, tessék félrevonulni a gyerekekkel, és belevetni Magatokat az alkotásba!

A kiindulási alap egy üres befőttes üveg és egy fénykép, amiket észrevétlenül csenjetek ki a spejzból, illetve a fotóalbumból, a többi kelléket pedig keressétek meg webshopunkban, nálunk mindent megtaláltok! >>


Ha ügyesek lesztek, május elsején egy ilyen csodaszép meglepetéssel ébreszthetik a lurkók az Édesanyjukat!

Amire szükségetek lesz:
-üres befőttes üveg
-fotó a gyerkekeről
-matt hobbi festék (tetszőleges színben)
-fekete öntapadós fólia
-transzfer gél
-ecset
-lakk spray


1. lépés: vágjatok ki az öntapadós fóliából egy olyan formát, amit a fénykép keretének szeretnétek. Ehhez használhattok nagyobb méretű lyukasztót (nálunk a cakkos kör alakút találjátok esetleg erre a célra) vagy a számos mintavágó olló egyikét is bevethetitek. Ha megvan a keret, ragasszátok fel az üveg elejére, majd fessétek körbe a matt hobbi festékkel két rétegben (közben persze megfelelő száradási időt hagyva). A második réteg festése után azonnal húzzátok le óvatosan a fóliát.


2. lépés: A keret tehát már megvan, most próbáljátok bele a megfelelő fényképet, ha kell vágjatok le a képből, vagy kutassatok tovább a tökéletes fotó után. A végleges képről lézernyomtatóval készítsetek másolatot, és jöhet a transzferálás! Ez a művelet első hallásra ijesztőbben hangzik, mint amilyen valójában. Az biztos, hogy kicsit szűkös a hely a befőttes üvegen, és nehéz belenyúlni, így az apró gyerekkezek az apai utasításra talán hatékonyabban fogják tudni elvégezni ezt a lépést!:-) Nos tehát, kenjétek be a transzfer géllel vagy ragasztóval belül az üvegnek azt a részét, ahová a kép kerülni fog és a fénykép színoldalát. Ügyesen helyezzétek el a képet az üveg falán (természetesen kifelé, a külvilág felé nézzen a fénykép), amjd 3-4 óra száradási idő elteltével egy ecsettel picitnedvesítsétek be a papírt és kezdjétek el azujjatokkal ledörzsölni. Egyszerre mindig csak egy kis felületet dörzsöljetek át, és úgy haladjatok tovább. Ha kéász, szórjátok ki a szemetet az üvegből, és két rétegben lakkozzátok le a kép hátulját.


3. lépés: ha olyan az üveg, amit választottatok, hogy alapból valamilyen kidomborodó minta, felirat volt rajta, azt tetszés szerint kiemelhetitek, ha egy sniccerrel kicsit visszakapargatjátok róla a festéket.


4. lépés: amikor készen vagytok az üveg külsejével is, lakksprayvel fújjátok át az egészet.


A váza hátoldala is nagyon mutatós lesz, persze a fényképes része az igazi!:-)


Nem muszáj vázaként használni az üveget - ha egy ledes teamécsest állítotok bele, akkor ilyen hatást kelthettek.

A váza elkészítéséhez szükséges hozzávalókat megtaláljátok webshopunkban! >>

Forrás: Pinterest

Kapcsolodó termékek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem